Voordrachtfestival
Het Voordrachtfestival is een jaarlijks terugkerend festival voor leerlingen van Nijmeegse scholen voor het voortgezet onderwijs. Onder schooltijd wordt gewerkt aan een voorstelling waarin zij aan de hand van een specifiek thema, hun interpretatie geven van literaire teksten en gedichten. Met als resultaat: voorstellingen met een combinatie van muziek, theater, dans, beeldende kunst en voordrachtkunst.
Tijdens de voorstellingen zitten er, namens de Poëzie koerier, recensenten in de zaal die hun reactie geven op de voorstelling, teksten, het spel en meer.

Affichewedstrijd
Aan het festival is ook een affichewedstrijd gekoppeld. Leerlingen gaan op school aan de slag met het thema om een pakkend affiche te ontwerpen. Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury een winnaar. Dat affiche wordt gebruikt om het Voordrachtfestival onder de aandacht van het publiek te brengen. Dit jaar is het winnende affiche van Mano Janssen (SSgN). Lees hier het complete juryrapport.


Voordrachtsfestival 2019

Van 27 februari tot en met 1 maart presenteert Cultuur en School Nijmegen het Voordrachtfestival 2019. Voor alweer de 32e keer nemen leerlingen van het voortgezet onderwijs in Nijmegen plaats op het podium in de Lindenberg. In een reeks voorstellingen laten zij door middel van dans, theater, muziek, beeldende kunst en digitale vormgeving hun interpretatie van poëzie en literaire teksten zien.

Het Kandinsky College, Canisius College, SSgN en het Montessori College doen dit jaar mee aan het festival. Jongeren met lef, met een visie en met een verhaal vertegenwoordigen de scholen op het podium. Het thema De moeder de vrouw vormt de rode draad.

 

Programma

27 februrari       19.30 uur          Kandinsky College

28 februari        19.30 uur          Canisius College

                         20.30 uur          SSgN

1 maart             19.30 uur          Montessori College


Kaarten voor de voorstellingen kosten € 3,- en zijn verkrijgbaar via de Lindenberg.

Recensie 2018

Marjolein Pieks woonde alle voorstellingen bij en schreef een recensie over het Voordrachtfestival. Lees hier hoe zij de voorstellingen ervaren heeft.


Meedoen aan het voordrachtfestival?
Heb je zin om volgend jaar ook met je school mee te doen, neem dan contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.